Fine Dine

Aktualności

Konkurs "Złam przepis Roberta Skubisza" rozstrzygnięty!

Mamy zwycięzców!

Rozwiązanie - lista składników użyta przez Roberta:

Wołowina:
200 g polędwicy wołowej
50 g marchewki
60 ml purée z brokułów
60 ml sosu winnego z rabarbarem
1 szt. ziemniaka truflowego
5 g pora
5 g kiełków groszku
1 g soli maldon
Purée z brokułów:
200 g brokułów
15 g białej cebuli
100 ml śmietany 36%
40 ml masła klarowanego
Sos winny:
400 ml wina czerwonego
100 g masła
200 ml demi glasu
Gotowany rabarbar:
Rabarbar 200 g
Syrop 100 ml
Panierka:
Jajko
Mąka
Bułka

Pasta tagliatelle z krewetkami:
50 g krewetek
20 g oliwek zielonych
20 g oliwek czarnych
3 g czosnku 
40 g pomidorów cherry
10 g natki
50 ml oliwy z oliwek 
2 g czarnego pieprzu
1 g soli

Deser owocowy z bezą.
50 g bezy włoskiej
20 g truskawek
10 g malin
5 borówek
2 g pistacji
Mięta
20 g biszkoptu pistacjowego
60 g sorbetu z kiwi
Puder z białej czekolady
Puder z liofilizowanych malin

Dziękujemy za liczne zgłoszenia, najbliżsi odgadnięcia wszystkich składników byli:
▪️Agnieszka Baranowska
▪️Łukasz Wiewiór
▪️Sylwester Owczarek
Nagrodą jest szkolenie w Restauracji Amber Room z kompozycji na talerzu, które poprowadzi Robert Skubisz.

O terminie i szczegółach poinformujemy mailowo.
Gratulujemy!